lørdag 3. mai 2008

Ostescones

8 scones

5 dl kveitemjøl (Halvparten kan byttast ut med sammalen kveite, fin eller grov)
1,5 ss bakepulver
0,5 ts salt
1 krm peppar
50 g smør eller margarin
1 egg
2 dl skumma kulturmjølk(gjev fin konsistens og reduserer feittmengda)
1 dl riven, mager ost
3 ss klipt eller 1 ss tørka graslauk
(+ eventuelt rosiner for ein fin spiss på smaken)

-Forvarm steikeomnen til 225 grader.
-Bland dei tørre ingrediensane i ein bolle eller i kjøkkenmaskin.
-Smuldre i smøret.
-Bland egg, mjølk, ost og graslauk.
-Ha blandinga i bollen og elt deigen raskt saman.
-Ha deigen på bakebordet. Kna raskt saman.
-Trykk eller kjevle ut til 1 cm tjukk, rund leiv på bakepapirkledd plate.
-Skjær leiven i 8 snippar.
-Steik midt i omnen på 225 grader i 15-20 minutt.
-Server dei helst medan dei er lunkne. Det held seg forøvrig fint i frysaren i minst ein månad. Varm dei i så fall nokre minutt i ovnen før servering.

Ingen kommentarer: