søndag 12. april 2009

Chop suey á la svigers

4 porsjoner

-600 g grytekjøtt av svin
-1 løk el sjalottløk
-2 gulrøtter
-1 purre
-1/2 sellerirot
-1 ss smør
-4 dl buljong (vann + hønsebuljongterninger)
-2 ss soyasaus
-1 ts salt
-1/4 ts peppar
-1 ss maisenamjøl


-Skjær kjøttet i avlange, litt tynne strimlar.
-Skjær løk og purre i ringar og sellerirot og gulrot i tynne strimlar.
-Brun kjøttet raskt i varm panne, tilsett løken, buljongen, soyasausen, salt og peppar.
-Kok opp og la trekke ved 80 grader i ca 30 minutt.
-Tilsett grønnsakene.
-Jevn retten med maisennamjøl utrørt i litt kaldt vatn.
-Kok opp og la trekke i 2-3 minutt, til grønnsakene er såvidt møre.
-Smak til med salt og peppar.
-Server med ris eller pasta.

Nammenam :)

Oppskrifta er henta frå ei minikokebok frå opplysningskontoret for kjøtt.

Ingen kommentarer: