torsdag 22. juli 2010

Pavlova

Denne oppskrifta er henta frå matprat, på denne sida. Veldig god!

Marengsbotn:
4 stk eggehvite
¼ ts
salt
250 g
sukker
2 ts
maisstivelse (maizena)
1 ts
hvitvinseddik eller bringebæreddik

Pisk romtempererte eggekviter sakte saman med litt salt til dei dannar eit mjukt skum. Skru opp hastigheita til boblene i skummet er små og jamne. Når skummet dannar stive topper har du i sukkeret litt etter litt. Pisk til blandingen er mjuk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikkje visp for lenge, for då blir blandinga kornete. Vend deretter maizena og eddik forsiktig inn. Bre utover på bakepapir. (NB! Husk at du skal ha det over på eit fat etterpå! Det var berre flaks at mamma hadde eit fat som passa ;)

Steik midt i omnen på 160 grader i ein time.
Lat botnen stå til han er kald.


Oppå:
1 boks/3 dl kremfløte - pisk krem.
1 pk ferdig vaniljekrem - vend inn i kremen.

Ha kremen oppå kaka.

Frukt og bær etter eige forgodtbefinnande :) Skjær opp i bitar og fordel over kaka.

Ingen kommentarer: