søndag 23. november 2008

Baccalao

3-5 porsjonar

Oppskrifta er henta herfrå.

3- 400 gram klippfisk
10 - 12 poteter (etter størrelse, smak og behag)
2-3 bokser med hakka tomat
2 løk
0,5-1 raud chilipepper
1-4 fedd kvitløk (smak til)
2 desiliter olivenolje

Vatne ut klippfisken. Det står gjerne på pakka kor lenge det er anbefalt å la han ligge i vatn, eller du kan spørje på fiskebutikken. Eg lot han ligge i 12 timar, og det var nok hakket lengre enn naudsynt.



Skrell potetane og skjer dei i skiver på ca 1,5 cm. Løken skjer du også i ganske tjukke skiver/bitar. Eg kjøpte hakka tomatar med chili og kvitløk, men dersom du brukar ferske varer finhakkar du desse.


Legg alle ingrediensane lagvis i ei gryte som er stor nok. Start med tomat, følg på med potet, løk og fisk. Eg fekk eit par-tre lag. Oljen hadde eg oppi til slutt før eg krydra med litt salt og peppar. Basilikum er også godt. Eg har også sett oppskrifter der ein har oppi paprikabitar og soltørka tomat for å sette prikken over i-en. Eg fekk dessutan tips om å ha oppi litt vatn for å få han "blautare", men det blir jo også etter korleis ein ønskjer det.















Kok opp, og la det så småputre i 1,5-2 timar. Server med brød eller flatbrød.



Om det var godt?

5 kommentarer:

K@ri sa...

Hjelp! Du har SÅ mange blogger at jeg vet ikke om jeg har kommet rett? Jeg har lagt ut oppskriften min på baccalao. Ikke noe som er rett eller galt når det gjelder baccalao, men jeg syns poteten skal være skåret i tynne skiver som løken. Smaken er forskjellig.
Pip og fortell meg hvilken blogg jeg skal linke til..... Jeg er og blir en amatør,-men moro likevel;-)

Fru Keilegavlen sa...

Så mykje godt du lagar!! Trur nok eg må inn igjen her og hente oppskrifter, ja! Ynskjer deg og dine ei flott helg!

Fru Keilegavlen sa...

Innom for å ynskje deg ei flott helg!

Ingrid Elisabeth sa...

Litt skeptisk til den bacalaoen, den så litt tykkere ut enn vanlig... Men egentlig tror jeg all bacalao er god bacalao. Jeg er vel bare litt bortskjemt på pappa sin :p
Takk for at du la igjen en glad-liste på bloggen min :-)
Spørs om jeg må legge til bloggen din, og følge den. Jeg elsker å lage mat, og da er ikke ny inspirasjon å forakte :-)

raingervahle sa...

Casino.lv – What does it mean to play at casinos
If you are an 의정부 출장샵 avid 안양 출장마사지 poker player, and 안양 출장샵 want to 강릉 출장안마 try and land a lot of cash in cash, then 아산 출장안마 the casinos at Casino.lv are the only ones with a