400 g smør
4 dl vatn
6-8 ss kakao
9 dl sukker
1 beger lettrømme
9 dl mjøl
2 ts natron
0,5 ts salt
4 egg
Ha smør, vatn og kakao i ein stor kjele. Kok opp.
Slå av plata, men la kjelen stå på.
Tilsett sukker og rør rundt til deg tek til å løyse seg opp.
Ha i rømmen og rør godt.
Ha i sikta mjøl. (Viktig at det er sikta for å unngå klumpar!)
Ha i natron, salt og egg. (Egga bør du røre saman først og ha i litt etter litt)
Hell røra i ei stor langpanne.
Steik ved 175 grader i ca 30 minutt.
Lag glasur medan kaka står i omnen:
100 g smør
350 g melis
4 ss mjølk
2 ts vaniljesukker
1 plate kokesjokolade
Smelt smør og ha resten oppi.
Når kaka er ferdig steikt skal du umiddelbart stikke mange hol i kaka med ein gaffel og helle glasuren over, slik at han trekkjer litt ned i kaka.
Herlig saftig!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar