søndag 4. mai 2008

Snickerskake

5 eggekviter
4 dl sukker
30 ritz-kjeks
250 g peanøtter
1,5 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker

Krem
5 eggeplommer
4 ss melis
100 g smelta, avkjølt lys sjokolade
3 dl kremfløte

-Pisk eggekvitene stive med sukker i ca 12 minutt til stiv marengs.
-Finhakk peanøttene og knus kjeksene.
-Bland peanøtter, kjeks, bakepulver og vaniljesukker og vend forsiktig inn i marengsen.
-Fordel massen i ei stor langpanne.
-Steik midt i omnen i 20 minutt ved 170 grader.

-Pisk eggeplommer med melis og bland med smelta og avkjølt sjokolade. (Ikkje rør for mykje, då blir sjokoladen kornete).
-Pisk krem av fløten og bland med sjokoladen.

-Del kaka i to delar som du legg oppå kvarandre.
-Legg krem mellom laga og oppå.
-Strø peanøtter på toppen.

Ingen kommentarer: