søndag 16. mai 2010

Oreokake

Det er teke utgangspunkt i denne oppskrifta. Svigermor har modifisert henne, og eg har adoptert henne ;) Les gjennom heile oppskrifta før du går på butikken!


Bunn:

210 g dot-kjeks (1 pk). (Opprinneleg oreo-kjeks).
100 g smør.

Hakk kjeksen i foodprosessor.
Ha i smøret, og kjør til alt er i éin deigklump.
Bre massen utover botnen i ei 24 cm rund kakeform.

Ostekrem:
1 pk philadelphia light, naturell (200 g). (Opprinneleg oreo-kjeks).
2,5 dl melis.
1 boks kremfløte.
70 g dot-kjeks (1/3 pakke), grovhakka. (Opprinneleg oreo-kjeks).

Bland osten med melisen til ein jevn masse.
Pisk krem av fløten.
Vend osteblandinga inn i kremen.

Ha 2/3 av kremen oppå botnen. Strø/stikk kjeksen over.

Sjokolademousse:
1 pk toro sjokolademousse.
3 dl mjølk.
70 g dot-kjeks (1/3 pakke), grovhakka. (Opprinneleg oreo-kjeks).

Lag sjokolademousse som anvist på toro-pakka.
Bre moussen forsiktig over ostekremen. Strø/stikk kjeksen over.

Ha resten av ostekremen oppå, og strø den siste tredjedelen av dot-kjekspakka (grovhakka) på toppen til pynt. Du kan i tillegg pynte med smelta sjokolade eller sjokoladesaus.

Sett kaka i kjøleskapet, og la stå i minst ein time.

Viss du vil ha eit klarare skille mellom laga i kaka, let du ho stå i kjøleskapet ein halv time før du legg på nytt lag.

Nyt og bli mett, rett og slett! :)

Ingen kommentarer: